Kom in actie voor meer onderzoek naar het vrouwenlichaam! – Crowdfunding

01-06-2022

De vrouw als leidend voorwerp. Bij talkshows, in de krant, naast de koffieautomaat: je kunt het niet gemist hebben. De discussies werden gevoerd op maatschappelijk, politiek en medisch vlak en gingen over (de rol van) de vrouw.

Queen of Hearts wil de gezondheid van vrouwen verbeteren en verder op de kaart zetten. Sinds jaar en dag is de man als basis genomen voor medisch onderzoek. Mede daardoor is het erg lastig om funding te krijgen voor een grootschalig onderzoek onder vrouwen – iets wat wij anno 2022 ongelooflijk vinden.

Wist je bijvoorbeeld dat er vijf keer meer onderzoek is gedaan naar erectiestoornissen dan naar het premenstrueel syndroom? En dat vrouwen 50% meer kans hebben op bijwerkingen van medicijnen en vaker als gevolg van deze bijwerkingen opgenomen worden in het ziekenhuis? Er is veel te weinig onderzoek gedaan naar vrouwspecifieke aandoeningen. Dat moet beter! Beweeg je mee op weg naar een gezondere toekomst voor de vrouw?

Wij zijn ‘Queens on a mission’. Door allerlei activiteiten op de grens tussen wetenschap, kunst en sport, is Queen of Hearts de afgelopen jaren van een onderzoekslijn uitgegroeid tot een beweging. Een beweging van vrouwen die zich wetenschappelijk en maatschappelijk inzet voor de gezondheid van elke vrouw. Queen of Hearts is er voor iedereen. Want uiteindelijk heeft iedereen hart voor de – vrouw, moeder, vriendin, zus, geliefde – naast zich, toch?

Loop, fiets of doe iets anders sportiefs om ons onderzoek naar de gezondheid van vrouwen te ondersteunen. Hoe? Doneer of maak een actiestarter aan, zamel geld in voor Queen of Hearts en word op die manier een ‘iron(wo)man.’ Met z’n allen maken we het verschil voor gelijke gezondheidskansen van de vrouw. Heb je inspiratie nodig of wil je meer weten? Check onze Instagram of Facebook. We kunnen het niet zonder jullie. Let’s do this!